neděle 28. srpna 2016

Pár tipů pro snadnější vstávání

Ach to vstávání ...

Pravděpodobně ten největší problém lidstva přicházející s pomalu vracející se školou.

Ale abych se přiznala, není to moje největší trable, protože jsem taková ta morning person. Nevím teda, jestli je to zrovna výhoda, ale pravděpodobně to mám po mamce (pokud se to teda dědí), která vstává den co den v 6 ať je sobota, nebo pondělí. 
Každopádně pokud máte problém se vstáváním, tady je mých pár rad, jak udělat tuto činnost alespoň trošec příjemnější/zvládatelnější. 



1. NA CHVÍLI IGNORUJTE VIRTUÁLNÍ SVĚT
Žijeme ve světě, kdy v podstatě žijeme dvěma realitami. Nechci tady rozpoutávat velkou debatu o tom, jestli je to dobře, nebo ne, ale je to tak. Vraťme se zpět k tématu. Pokud sledujete váš screen pokaždé než jdete spát a hned jakmile se probudíte, zkuste svůj mobil/počítač vypnout o 10 minut dříve, než jdete spát a tu chvilku si prostě užijte bez mobilu. 
To samé platí o vstávání, ignorujte svůj mobil dobrých 10 minut po probuzení a jen tak "meditujte" na posteli. Přemýšlejte o tom, jaký ten den bude skvělý a zkrátka si přivoďte tu dobrou náladu. 


2. HYDRATUJTE SVÉ TĚLO
Můj osvědčený tip, jak nakopnout svůj mozek, je vypít sklenici čisté vody, nebo vody s citrónem. I když kafe miluji a je to můj nejoblíbenější nápoj, nikdy bych si ho nedala po ránu. 
+ je to skvělý detox


3. HUDBA DOKÁŽE ZÁZRAKY
Tato rada možná nebude pro každého, ale když jste doma sami a máte možnost pustit si svoji oblíbenou muziku, tak jen do toho! Hudba, která ve vás vyvolává dobré pocity, vám určitě může pomoct se začátkem dne.
+ každý si rádi zatancujeme, takže je to i kardio :D


4. BUDÍK NA DRUHÉ STRANĚ POKOJE
Pokud si myslíte, že opravdu nezvládnete vstát, nastavte si nějaký nepříjemný zvuk a budík umístěte na opačnou stranu pokoje. Jakmile budík začne vyzvánět, budete nuceni vstát a vypnout ho a proč se potom vracet do postele, když už jste stejně vzhůru...:)

5. UŽÍVEJTE SI NOVÝ ČAS
Když si navyknete vstávat o takovou hodinku dříve, zjistíte, že za den stihnete více věcí. Osobně mám na brzkém vstávání ráda to, že si stihnu udělat hezkou snídani
 + zvládnu všechny moje povinnosti vyřídit tak, abych si odpoledne mohla naplánovat podle mého gusta.


6. OTEVŘENÉ OKNO
Nejen že vás ráno možná probudí nějaký ten rachot (např. sekačky jsou naprosto otřesné), ale čerstvý vzduch bude podporovat usínání a probuzení do vyvětraného pokoje je daleko příjemnější, než probuzení se do odporně vydýchaného pokoje.


Tak toto by bylo asi tak všechno, co mě momentálně napadlo:) 
A co vy? Co vám pomáhá při vstávání?

Dejte mi vědět do komentářů
 - Katy

Žádné komentáře:

Okomentovat